Gazete Vatan Logo

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK 2018

KYK yurt başvurularının hangi tarihler arasında alınacağı Gençlik ve Spor Bakanı yardımcısı Sinan Aksu tarafından duyuruldu. Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye'nin 81 ilindeki Üniversitelere yerleştirilen adayları konaklama telaşı sardı. Binlerce adayın konaklama ihtiyacını gideren KYK yurt başvurularını hangi tarihlerde alacak? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK 2018

KYK yurt başvurularının ne zaman yapılacağı Üniversite adayları tarafından merak ediliyor. yks tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bulundukları şehirden farklı şehirlere eğitim almak için gidecek olan öğrenciler, Üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğunun konaklama ihtiyacını gideren KYK yurtlarına başvuruların hangi tarihler arasında başlayacağını araştırıyor. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK yurt başvurularının başlayacaüğı tarihi Gençlik ve Spor Bakanı yardımcısı Sinan Aksu duyurdu. KYK yurt başvuruları Aksu'nun yaptığı açıklamaya göre Üniversite kayıtlarının başlayacağı tarih olan 3 Eylül tarihinde başlayacak.

KYK yurt kayıtları üniversite kayıtları ile aynı günde, 3 Eylül'de başlayacak.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, yurtlara başvuru ve kayıt işlemlerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları doğrultusunda öğrenci yerleştirme takvimine uyumlu şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Aksu, öğrencilere en iyi hizmetin verilebilmesi için 7 gün 24 saat mesai yapıldığını anlattı. Öğrencilerin, barınma, yemek, internet, spor ve sosyal etkinlikler olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını vurgulayan Aksu, "Geldiğimiz noktada 670 bin kapasiteye ulaştık. Fakat 200 bin yatak kapasiteli proje ve inşaat faaliyetlerimiz de devam ediyor." dedi.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıklamasının ardından bu yıl 400 bin öğrencinin yurt müracaatında bulunmasını beklediklerini ifade eden Aksu, "Yeni dönemde yurtlarımızın büyük bir çoğunluğunu üniversitelerimizin kampüsleri içine inşa ediyoruz. Bu, öğrencilerimiz açısından önem arz ediyor. 3 Eylül'de üniversite kayıtları başlayacak, aynı gün bizim de yurt müracaatlarımız başlayacak. Müracaatların ardından bir hafta gibi kısa bir sürede gerekli araştırmaları yaptıktan sonra öğrencilerimizi yurtlarımıza yerleştireceğiz." diye konuştu.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Haberin Devamı

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda KYK burs ve kredi başvurularının Kasım sonu Aralık başı gibi alınması planlanıyor. İlk kez Üniversite'ye kayıt yaptırım burs alacak olan adaylar 2019 yılı Ocak ayında ilk burs ücretlerini alacak.