Gazete Vatan Logo

KYK yurt kayıtları yarın sona eriyor!

KYK yurt kayıtları için yarın son gün. KYK yurt kayıtları için öğrencilerin e-devlet üzerinden ya da kaydolacağı kursa bizzat giderek başvuru yapması gerekiyor. İlk başvuru ücretinin de mutlaka ödenmesi gerekiyor. İşte KYK yurt kayıtlarına dair tüm merak edilenler...

KYK yurt kayıtları yarın sona eriyor!

KYK yurt kayıtları 9 Eylül'de yani yarın son bulacak. KYK yurt kayıtları için öğrencilerin gerekli işlemleri yapması önem taşıyor. KYK kredi ve burs başvurularının ne zaman yapılacağıyla ilgili de müjdeli haber geldi.

İLK KAYIT ÜCRETİ MUTLAKA ÖDENMELİ

KYK yurtlarına yerleştirilen öğrencilerin 9 Eylül 2017 tarihine kadar Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini mutlaka ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KESİN KAYIT İÇİN TAAHHÜTNAME ONAYI

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 9 Eylül’de saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihe kadar öğrenciler e-Devlet’e giriş yaparak YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapabilecekler.

Haberin Devamı

İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler 10 Eylül’den itibaren yurtlarda barınabilecekler.

KYK YEDEK YERLEŞTİRME

KYK yurtları için yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk yedek yerleştirme 11 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme ise 18 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara ve boşalan yerlere yerleştirme işlemleri de haftada iki kez yapılmaya devam edilecek.

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi/burs başvuruları; tüm üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ve yatay/dikey geçiş yapan öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından alınacak.