Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuruları için son gün ne zaman?

KYK yurt başvuruları 3 Eylül'de başladı. Üniversite öğrencileri için büyük fayda sağlayan KYK yurtları için yapılan başvurular 10 Eylül'de sona erecek. E-devlet üzerinden alınan KYK yurt başvuruları hakkında merak edilen bilgileri derledik.

KYK yurt başvuruları için son gün ne zaman?

Öğrencilere yardımcı olmak amacıyla KYK yurt imkanı sağlanıyor. Üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK yurt başvurularını yapmaya başladı. Başvurular 10 Eylül'e kadar E-devlet üzerinden yapılacak.

Başvurular 3-10 Eylül’de e-Devlet’ten yapılacak!

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.