Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuruları için son gün! KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK yurt başvuruları alınmaya devam ediyor. Üniversite kayıtları ile birlikte başlayan KYK yurt başvuruları 10 Eylül tarihi itibariyle sona eriyor. KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adaylar E-devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt başvuruları için son gün! KYK burs başvuruları başladı mı?

KYK yurt başvuruları için adaylar E-devlet üzerinden başvuru işlemlerini yapmaya devam ediyor. Binlerce Üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren KYK yurt başvuruları bugün sona eriyor. Bulundukları şehirlerden Türkiye'nin 81 iline eitim için göç edecek olan öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan konaklama ihtiyacının giderilmesi için öğrenciler yurt kayıtlarını yapmaya devam ediyor. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı sonu ve Aralık ayının ilk haftaları arasında alınması planlanıyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları E-devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 Eylül tarihinde başlatılan KYK yurt başvuruları E-devlet şifresi girildikten sonra yapılabiliyor. Adayların başvuru yaparken dikkat etmesi gereken konuların başında ise eğitim bilgilerinin güncel olması büyük önem arz ediyor. Adaylar eğitim bilgilerini YÖK'ün resmi sayfası üzerinden güncelleyebiliyor.

Haberin Devamı

YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ