Gazete Vatan Logo

KYK yedek ek yerleştirme başvuruları başladı! KYK ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılıyor

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yedek ek yerleştirme başvurularına start verildi. İlk iki KYK yurt başvuru sürecinden sonuç alamayan öğrenciler son kez yedek ek yerleştirme başvuruları ile şansını deneyecek. İşte KYK yedek ek yerleştirme başvuru işlemlerine dair ayrıntılar...

KYK yedek ek yerleştirme başvuruları başladı! KYK ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılıyor

KYK ek yerleştirmeleri 14 Eylül Perşembe günü ikinci 18 Eylül tarihinde ise üçünce kez yapılacak. Peki KYK yedek ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılıyor? İşte KYK yedek ek yerleştirme sürecine ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

YEDEK YERLEŞTİRMELER HER PAZARTESİ VE PERŞEMBE GÜNLERİ ALINACAK

11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirilecek.

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

Yurt sonuçlarıyla ilgili detaylı bilgi geldiğinde haberimizden öğrenebilirsiniz.

YURTLARDAKİ BESLENME YARDIMI ARTTIRILDI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yeni eğitim öğretim yılı başında bünyesindeki yurtlarda barınan öğrencilere verdiği beslenme yardımını arttırdı.

Haberin Devamı

KYK yurtlarında barınan öğrencilere verilen beslenme yardımı 11 liraya yükseltildi. 11 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak beslenme yardımı sabah kahvaltısı için 3,5 TL; akşam yemeği için ise 7,5 TL olarak belirlendi. Beslenme yardımı Eylül 2016’dan bu yana sabah kahvaltısı için 3 TL, akşam yemeği için 6,5 TL; günlük 9,5 TL, aylık ise 285 TL olarak uygulanıyordu.

Aile sıcaklığını aratmayan konforlu ve huzurlu yurtlarıyla gençlere hizmet veren ve gençlerin hijyenik ortamlarda ve sağlıklı gıdalarla beslenmesini önemseyen KYK, yeni eğitim öğretim yılı için yurtlarda kalan öğrencilere günlük 11 TL; aylık 330 TL beslenme yardımında bulunacak.

Kahvaltı yardımı, yurt yemekhanelerinde hafta içi 06.30-13.00, hafta sonları ise 06.30-14.00; akşam yemeği yardımı ise 16.00-23.00 saatleri arasında geçerli olacak.

KYK EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerin başvurularını alan KYK; ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvurularını almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

30 Haziran 2017 tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen, ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrenciler ile yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak.

ÖSYM’nin sonuç açıklama ve YÖK’ün kesin kayıt tarihlerine göre başvuru tarihlerini belirleyen KYK, yurt başvurularını tüm üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yatay/dikey geçiş yapan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından alacak.

Başvurular e- Devlet üzerinden

Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Dolayısıyla öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor.

Haberin Devamı

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.