Gazete Vatan Logo

KYK Sorgulama Ve Öğrenim Kredim Yattımı Uygulaması

KYK sorgulama yaparak kredinizin ya da bursunuzun yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. KYK üzerinden bu işlemleri nasıl yapacağınızı ve KYK sorgulama işlemleri için haberin detaylarına bakınız.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan hizmetler arasında bulunan burs ve krediler için online olarak sorgulama yapabilirsiniz. Kredi alan kişilerin kredi ödeme günlerinde yapacağı kredim yattı mı sorgusu ile birlikte, kredinizin yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz. Böylece boşuna ATM’lere gidip beklemenize gerek kalmadan, kredinizin yattığından emin olduktan sonra paranızı çekmeye gidebilirsiniz.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

KYK resmi internet sitesi üzerinden sunulan sorgulama hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanmanız, konu hakkında bilgi almanız için yeterli olacaktır. Kısa süre içerisinde yapacağınız sorgulama ile birlikte, kredi durumunu öğrenebilirsiniz.

Kredim yattı mı uygulaması için KYK sitesine girişyaparak ilgili sorgulama ekranına ulaşmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sorgulama yapabilmeniz için sunulan iki seçenekten birini seçmeniz gerekir. İsterseniz T.C. kimlik numaranız ile isterseniz de kredi numaranız ile sorgulama yapabilirsiniz. İki bilgiden birini girmeniz ve ara butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Giriş yaptığınız bilgiler üzerinden yapılacak sorgulama ile ilgili kişiye yapılan tüm ödemeler sistem tarafından listelenecektir. Böylece son ödemenin ne zaman yapıldığını, ay içerisindeki kredinin ya da bursun yatırılıp yatırılmadığını tablo üzerinden öğrenebilirsiniz.

KYK üzerinden yapacağınız kredi sorgulamasını sadece kredinin yatıp yatmadığını öğrenmek için değil, devlet üzerinden aldığınız kredilerin toplan miktarını ve her ay ne zaman kredi ödemesi aldığınızı öğrenmek için de yapabilirsiniz. Yapacağınızsorgulamasonunda, aldığız tüm krediler listelendiği için tüm kredi durumunuzu da böylece gözden geçirebilirsiniz. Tablonun en altında yer alan toplam borç kısmından da sorgulama anına kadar aldığınız toplam borcun ne kadar olduğunu görebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler dahilinde KYK üzerinden kredi ve burs alan tüm öğrencilerin yararlanabileceği kredi sorgulama hizmeti sayesinde aldığınız maddi destek ile ilgili tüm detaylara kolayca ulaşabilir ve bu konuda ihtiyaç duyduğunuz bilgileri online olarak sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı