Gazete Vatan Logo

KYK memur alımı başvuruları başladı! Şartlar neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde istihdam edilecek 1044 personel alımı başladı. 601 kadın 443 erkek personelin alınacağı KYK memur alımı şartları belirlendi. İşte il ilk KYK memur alım sayıları ve belirlenen şartlar...

KYK memur alımı başvuruları başladı! Şartlar neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1044 personel alım başvuruları başladı. 81 il için yapılacak olan sözlü mülakatlar sonucu alınacak olan 1044 personel belirlenecek. İşte KYK personel alım başvurularına dair detaylar...

KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru tarihleri

Başvurular 5 Nisan ile 14 Nisan saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığının Personel Alımı Online Başvuru Sistemi üzerinden başvuru yapılabilecek. Aşağıdaki bağlantıdan başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular nasıl yapılacak?

Başvuru formuna yüklenecek belgeler şunlardır: diploma veya mezuniyet belgesi veya YÖK onaylı denklik belgesi, erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin e-Devlet kapısı üzerinden alınan askerlik durum belgesi, vesikalık fotoğraf, son altı ay içinde çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayabilecek nitelikte olacaktır.

Adaylar başvuru formunda görev yapmak istedikleri ili belirteceklerdir. Her aday sadece bir il tercihinde bulunabilecek ve sıralamaya girmesi durumunda başvuruda bulunduğu il için sınava alınacaktır.

Haberin Devamı

Sözlü sınavlar 16 ilde yapılacak. 81 il için sözlü sınav illerine aşağıdaki bağlantıdaki kılavuzdan ulaşabilirsiniz. 601 kadın alım ve 443 erkek alım için tüm illerin kontenjanlarına aşağıdaki resimden ulaşabilirsiniz.