Gazete Vatan Logo

KYK kredi ve burs sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman açıklanacak? Binlerce öğrenci tarafından büyük bir merakla beklenen KYK kredi ve burs başvuruları için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İşte KYK kredi ve burs başvurularına dair merak edilen tüm soruların yanıtları...

KYK kredi ve burs sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

KYK kredi ve burs sonuçları için geri sayım sürüyor. Peki merakla beklenen KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman açıklanacak? KYK kredi ve burs başvurularına dair tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

2016 KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları 12 itibari ile sona erdi. Öğrenciler heyecanla KYK burs sonuçlarını bekliyor. Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. KYK burs sonuçları açıklandığında sonuc.kyk.gov.tr adresinde olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuruları 3-12 tarihleri arasında yapıldı.

Burs/kredi için; yurt içinde okuyan öğrenciler, KKTC'de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler e-devlet üzerinden veya kyk.gsb.gov.tr adresinden başvurularını tamamladı.

KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KYK EK KONTENJAN YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ek kontenjan, lisansüstü, özel yetenek, yatay geçiş, 669 ve 667 sayılı KHK ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilen öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Haberin Devamı

Yurt hakkı kazanan öğrenciler için kayıtlar, 12-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Söz konusu öğrencilerin TC. Ziraat Bankası’ndan ücretlerini yatırmaları ve ardından e-devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

Sonuçlara kurumsal web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ üzerinden ulaşılabiliyor.