Gazete Vatan Logo

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Taahütname…

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuruları başladı. Öğrenciler bir yandan burs başvurularını yaparken, sonuçlar henüz açıklanmadan KYK hangi durumlarda kesilir? Taahhütname onayı nasıl yapılır? Sorularını araştırıyor.

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Taahütname…

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği KYK burs başvuruları başladı. Öğrenciler bir yandan burs başvurularını yaparken, bir yandan da KYK burs taahhütname onaylama nasıl yapılır? KYK hangi durumlarda kesilir? Sorularını araştırıyor. Detaylar haberimizde…

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurusunu erişime açıldı. Başvurular hâlâ devam ederken, sonuçlar açıklanmadan öğrenciler burs ve öğrenim kredileri ile ilgili birçok soruyu araştırmaya başladı.

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

Öğrencinin başarısız olması. Yani not ortalamasının 4’lük sistemde 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53.33 üzeri olan öğrenciler burs alamaya devam eder.

Öğrenim gördüğü kurumdan ayrılması, çıkarılması ya da uzaklaştırılması

Kayıt dondurma

Sağlık ya da benzer sebebiyle öğrenim kurumuna devam edememesi

Öğrenim kurumunda çeşitli sebeplerden dolayı bir yıl ara vermesi

Öğrenim gördüğü kurumun kapatılması

Kesin hükümle mahkûm olması

KYK bursu gibi öğrenim kredisinin kesilmesi de bu şartlara bağlıdır.

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYLAMA NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

KYK ve Burs başvuruları devam ediyor, sonuçlar dahi açıklanmazken öğrenciler burslar ve kredilerle ilgili detayları da sorguluyor.

Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilere ödeme yapılabilmesi için öğrencilerin e-Devlet sistemi üzerinden taahhüt onayı yapması gerekiyor. Bundan dolayı öğrenciler ‘’KYK burs taahhütname onaylama nasıl yapılır?’’ sorusunu da soruyor.

Taahhütname işlemi, e- Devlet üzerinden yapılmaktadır. Giriş işleminin gerçekleştirilmesinden sonra ‘’Kim hakkında işlem yapılacak?’’ seçeneğine ‘’Kendi hakkımda işlem yapmak istiyorum’’ seçeneğine ya da ‘’Velisi olduğum öğrenci hakkında işlem yapmak istiyorum.’’ Olarak yanıt veriliyor. Ardından kazanılan burs ya da kredi için taahhütname onayı ekranı çıkıyor, çıkan ekrana onay verildikten sonra işlem tamamlanmış oluyor.