Gazete Vatan Logo

KYK burs, yurt ve kredi ödemeleri tatilde yatacak mı? Gençlik ve Spor Bakanı açıkladı! (KYK burs ödemeleri-KYK yurt ücretleri son durum)

KYKS burs ve kredi ödemeleri ile yurt ödemeleri tatilde mi yatacak? sorusu YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açıklamasından sonra arttı. Saraç’ın üniversitelerin tatil sürelerinin uzatıldığını açıklamasıyla, öğrenciler ‘’KYK burs ve kredi ücretleri tatil süresince yatacak mı?’’ sorusuna arama motorları üzerinden yanıt arama başladı. Cevap, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

KYK burs, yurt ve kredi ödemeleri tatilde yatacak mı? Gençlik ve Spor Bakanı açıkladı!  (KYK burs ödemeleri-KYK yurt ücretleri son durum)

KYK burs ve kredi ücretleri tatilde yatacak mı? KYK ödemeleri devam edecek mi? soruları burs ve kredi alan öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde soruluyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bahar döneminde yüz yüze eğitimin yapılmayacağını duyurdu. YÖK Başkanı Saraç, eğitimlerin uzaktan ve dijital ortamlarda sürdürüleceğini açıkladı. YÖK Başkanı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından, KYK burs ve kredi ödemeleri uzaktan eğitim boyunca yatacak mı sorusunu gündeme getirdi. Açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. İşte o açıklama...

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ YATMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

Bakan Kasapoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bursları ve kredileri ödemeye devam edeceğiz. Öğrenciler isterlerse yurtlarda kalabilecekler. Herhangi bir ücret alınmayacak. İsterlerse de gidebileceklerdir." ifadelerini kullandı.

YURTLARDA KALANLAR NE YAPACAK?

Kasapoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bursları ve kredileri ödemeye devam edeceğiz. Öğrenciler isterlerse yurtlarda kalabilecekler. Herhangi bir ücret alınmayacak. İsterlerse de gidebileceklerdir." dedi.

Haberin Devamı

Kasapoğlu, "Üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak. Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise, 'Özel İzinli' sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek" açıklamasında bulunmuştu.