Gazete Vatan Logo

KYK burs ve kredi sonuçları ile ilgili önemli açıklama!

KYK burs ve kredi sonuçları gündemde olan konuların başında geliyor. KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgili bakan açıklama yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklama haberimizde...

KYK burs ve kredi sonuçları ile ilgili önemli açıklama!

KYK burs ve kredi sonuçları için geri sayım başladı. Başvuruda bulunan adaylar KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. İşte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklama...

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuk olduğu televizyon programında, KYK burs/kredi başvuru sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını söyledi. KYK sonuçlarının bu ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ülke geneline yapılan bazı sınavlar vardır. Bu sınavlar öğrencilerin lise eğitiminden sonra üniversite eğitimi almalarını sağlar. Üniversite eğitimlerini almaya çalışan öğrenciler ülke genelinde yapılan sınavlara girdikten sonra üniversite okumak için farklı şehirlere giderler. Başka şehirlere gidebilmek kendi imkânları ile okumaya çalışırlar. Bu noktada ancak öğrencilere sunulan birtakım hizmetler de vardır. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından vatandaşlara verilen bir hizmet vardır. Bu hizmet burs ve kredi hizmetidir.

Haberin Devamı



KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Öğrencilere vermiş olduğu bu hizmet doğrultusunda öğrenciler maddi açıdan böyle bir destek alırlar. Bu maddi destek öğrenciler için de oldukça önemlidir. Çünkü bir yerde kalmak bir apart kiralamak oldukça pahalıdır. Hele ki öğrencilerin kendi imkânları ile bunu yapması oldukça zordur. Maddi açıdan yapılan bu düzenlemelerin sonucunda da yine de maddi yetersizlik meydana gelebilmektedir. Vatandaşlar da bu durum sonucunda ek gelir sağlayabilecek oldukları alanlara müracaat ederler.
Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen KYK bursunun başvurularını gerçekleştirdiğimiz takdirde pratik bir şekilde bizler işlemlerimizi yapabiliriz.


Her yıl burs başvuruları internet üzerinden yapılmaktadır. Resmi sayfalara giriş yapabildiğimiz her türlü ortamda bizler KYK burs başvurularımızı gerçekleştirebiliriz. Burs başvurusu yapan adayların büyük bir çoğunluğuna burs çıkarken bazılarına öğrenim kredisi çıkar. Kendi isteklerine göre de burs ya da kredi almaya başlarlar. Kredi çıkan adayların öncelikle yapmaları gereken bazı işlemler vardır. Bunların her iki arasında büyük farklar vardır. Kredi alan öğrenciler eğitim hayatlarının sonucunda aldıkları ücreti geri ödemek zorunda kalırlar. Ancak burs alan öğrencilerin böyle bir sorumluluğu yoktur. Yapacak oldukları burs alımı sonucunda herhangi bir ücreti geri ödememek kaydı ile alırlar. Öğrencilerin her birinin de yapacak olduğu bu başvuru oldukça önemlidir. Elbette her öğrenci eğitimlerinden sonra bir borcun altında olmak istemedikleri için burs başvuru yaparlar.

Haberin Devamı


2016- 2017 eğitim öğretim yılı içerisinde henüz burs başvuruları 28 Ekim itibariyle tamamlanacaktır. Lisans öğrencisi adayları başvurularını tamamlasa bile henüz dikey geçiş sınavı ile geçiş yapan öğrencilerin burs başvuruları son bulmamıştır. DGS sınavı ile okul değişikliği yapan öğrencilerin KYK burs başvuruları daha geçtiğimiz gün yani 24 Ekim de başlamıştır. Başvurmak için belirlenen son tarih ise 28 Ekim’ dir. Bu tarihe kadar tüm adaylar artık KYK burs başvurularını tamamlayacaktır. Hemen ardından da kısa bir sürede KYK burs başvuru sonuçlarını açıklanacaktır. Çünkü KYK bursları bu yıl ilk kez kasım ayında tam 400 TL olmak üzere öğrencilere verilecektir. Sonuçlar açıklandığında da KYK resmi sayfasından öğrenciler giriş işlemlerini yaparak burs kazanıp kazanamayacaklarını görebilirler.

Haberin Devamı