Gazete Vatan Logo

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? Ek kontenjan başvuruları...

KYK burs ve kredi başvurularının hangi tarihte başlayacağı merak ediliyor. Diğer yandan KYK ek kontenjan ve diğer kontenjan türleri için yurt başvuruları alınmaya başladı. İşte KYK için yapılan resmi duyuru...

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? Ek kontenjan başvuruları...

Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren KYK ek kontenjan ve diğer kontenjan türleri için yurt başvuruları ubgün itibariyle yapılıyor. Diğer yandan KYK yurt ve kredi başvurularının ne zaman yapılacağına ilişkin bilgiler de araştırılıyor.

EK KONTENJAN VE DİĞER KONTENJAN TÜRLERİ İÇİN YURT BAŞVURULARI

Ek kontenjan, özel yetenek sınavı veya lisans tamamlama programıyla yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan, lisansüstü (yüksek lisans/doktora eğitimi gören ara sınıf öğrencileri dâhil), yurt içi/yurt dışı eğitim programlarına katılan, 7143 sayılı Kanun kapsamında aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler ile diğer öğrencilerin (diploma notu ile dikey geçiş yapan, GATA’dan elenen vb.) yurt başvuruları 3-10 Ekim 2018 tarihleri arasında http://yurtkur.gsb.gov.tr/ internet adresinden alınacaktır."

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

KYK burs başvuruları başladığında, Yurtkur tarafından duyurulacak. Üniversite öğrencileri merakla araştırdığı KYK burs başvuruları için detaylı bilgiyi haberimizin içeriğinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

KURUMDAN İLK DEFA BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ ALACAK ÖĞRENCİLER;

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.