Gazete Vatan Logo

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları belli oldu mu?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Milyonlarca üniversite öğrencisi için önemli bir destek olan KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarına dair merak edilenler...

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları belli oldu mu?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusu gündemde araştırılmaya devam ediyor. KYK tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 5 Kasım'da tamamlanan KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandığında haberimizde yer alacaktır.

2018 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Burs ve kredi ücretleri geçen sene 425 liraydı. Bu yıl 45 liralık artış ile 470 liraya çıkarıldı. Lisans bölümünde okuyan öğrenciler 470 lira burs ve kredi alacak.

Yüksek lisans bölümü öğrencileri 940 Türk Lirası, doktora bölümünde okuyan öğrenciler ise 1410 Türk Lirası alacak. Ödemeler, Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacak. Öğrencinin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre; her ayın 6, 7, 8 ve 9’uncu günlerinde ödeme işlemi gerçekleştirilecek.

Bir öğrenci hem burs hem de kredi alamaz. Burs, öğrencilere normal eğitim süresi boyunca karşılıksız olarak verilir. Kredi ise eğitim süresi sona erdikten sonra alınmak üzere verilir. Eğitimini tamamlayanlar, aldıkları krediyi taksitle ya da peşin olarak geri öderler.

Haberin Devamı

Öğrencilere burs ödemeleri belirli şartlara göre yapılır. Derslerde başarısız olunması, okulun uzaması gibi durumlarda burs kesilir.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

- Ön lisans ve lisans öğrencileri

- İki yıllık üniversite mezunu olup, dört yıllık üniversitenin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden geçiş yapan öğrenciler (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)

- Yüksek lisans öğrencileri (Hazırlık sınıfında olanlara burs verilmez)

- Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olanlar

- ÖSYM sınav sonuçlarına göre herhangi bir puan türünde ilk 100’e girmiş olanlar

KYK bursundan yararlanamayacak olanlar;

Kurumdan daha önce burs ya da kredi almış olanlar

- Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar

- Yabancı uyruklu öğrenciler

- Açık öğretim, uzaktan eğitim öğrencileri

- Öğretim kurumu kayıt tarihi itibariyle, bir yıl kaybı olanlar

- Yüksek lisans hazırlık sınıfında olan öğrenciler