Gazete Vatan Logo

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden beklenen açıklama geldi. 2014-2015 yılı KYK burs ve kredi başvuru sonuçları hala değerlendireme sürecinde olduğu Yurt-Kur'un resmi web sitesi "www.kyk.gov.tr" adresinden açıklanacağı açıklandı.

KYK 2014-2015 Burs ve Kredi başvuru sonuçları hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü 2014 -2015 yılı burs/öğrenim kredisi başvuruları değerlendirme aşamasında olup değerlendirmeler tamamlandıktan sonra sonuçlar Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz internet sitelerinde yayınlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Yurt-Kur'dan yapılan açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrencilerle halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencilerinin burs ve öğrenim kredisi başvurularında bulunduğu bildirildi. KYK burs ve kredi başvuru sonuçları Yurt-Kur'un resmi web sitesi "www.kyk.gov.tr" adresinden açıklanacak.

YURTLARA KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu(Yurttan temin edilecektir.)
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi(Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilecektir.)

GENEL BİLGİLER

Yurtlarda Barındırma Koşulları :

Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, Şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan görme engelli, felçli, bir kolu veya iki kolu veya bacağı olmayan, skolyoz hastaları olan öğrenciler hariç; öğrencinin ailesinin yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi. Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmamak,

Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından " Süresiz çıkarma cezası" almamış olmak,
Yabancı Uyruklu öğrenciler için emniyet makamlarından alacakları oturma izin belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermek,

Tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışan veya ücretli staj yapanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışmaması veya sürekli geliri olmaması,
Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması,

Yurt Başvuruları :

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren ,

Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri,

Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.

Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.

Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir ?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılır. Bir ay 30 gün üzerinden hesap edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00'a kadar banka aracılığıyla ödenir. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırılacaktır. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenir.

Öğrenciler ileriki aylara ait yurt ücretini peşin olarak ödeyebilirler. Bir yıllık erken ödemelerde % 20 indirim yapılır.

Kayıt sildirme durumunda ücret ve depozito iade işlemleri ile depozito tamamlama işlemleri yurt kasasından yapılır.

Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam eder.

Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.
Yurtta barınmakta iken vefat eden öğrencilerin son ay yurt ücreti mahsup edilmeden depozitosu talep edilmesi halinde varislerine iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir. Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.

Haberin Devamı