Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları açıklandı mı? Kasım'da...

KYK kredi ve burs başvuruları 2 gün önce sonra erdi. Başvuruların sona ermesiyle gözler Kredi ve Yurtlar Kurumu’na çevrildi. KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? Diye soran öğrenciler aynı zamanda burs ve kredi miktarının ne kadar olduğunu da sorguluyor.

KYK burs sonuçları açıklandı mı? Kasım'da...

Yüksek öğretim programlarına bu yıl yerleşen ya da öğrenimleri devam eden öğrenciler gözlerini KYK burs sonuçlarına çevirdi. Merakla burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Diye soruyor.

KYK kredi ve burs başvuru sonuçlarını kurumun internet sitesindeki sonuc.kyk.gov.tr internet bağlantısı üzerinden öğrenilecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. 2018’de KYK burs ve kredi sonuçları 13 Kasım’da açıklanmıştı. Bu yıl KYK burs ve kredi sonuçlarının da Kasım 2. haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ MİKTARI NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.