Gazete Vatan Logo

KYK burs - kredi başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KYK burs - kredi başvurularının sona ermesinin ardından gözler yeniden YURTKUR'a çevrildi. Peki üniversite öğrencilerinin başvurduğu KYK burs - kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs - kredi başvurularıyla ilgili bilgiler...

KYK burs - kredi başvuru sonuçları hangi tarihte belli olacak?

KYK burs - kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla beklenirken resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Burs miktarlarına ilişkin bilgiler de haberimizde yer alıyor.

KYK BURS - KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tafaından açıklanacak olan KYK burs başvuruları için heyecan devam ediyor. KYK burs başvrularının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde KYK burs başvurusunda bulunan öğrenciler, KYK burs başvuru sonuçları açıklandığında https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresi üzerinden sonuçları sorgulayabilecek.

BURS MİKTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.

Haberin Devamı