Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak?

KYK burs başvurularının başlayacağı tarih merakla bekleniyor. KYK burs başvuru zamanına dair resmi bir açıklama gelmese de yeni bir uyarı yayınlandı. İşte burs alan öğrencileri yakından ilgilendiren tüm detaylar...

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Konuya dair resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. Burs alan öğrenciler için ise önemli bir uyarı duyurusu yayınlandı. İşte ayrıntılar...

BURS ALACAKLARA ÖNEMLİ UYARI!

Kurumumuzdan burs alan öğrencilerin başarı durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden sorgulanmaktadır. Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir. Öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile başvuru yaparak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemi yapabilecektir.

Haberin Devamı

Bursunun öğrenim kredisine dönüşüp dönüşmediğini kontrol etmek isteyen öğrenciler, durumlarını ekim ayı itibarıyla e-Devlet’teki Burs/Kredi Sorgu alanından ya da Ziraat Bankası ATM’lerinden öğrenebilecektir.

YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi’nde not ortalamasında yanlışlık olduğunu düşünen öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleri ile görüşmesi gerekmektedir.