Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK burs başvurusunun ne zaman alınmaya başlanacağı merak ediliyor. KYK yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasından sonra burs başvurularının alınması beklense de henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Peki KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak?

KYK yurt yerleştirmelerinin 9. yedek sonuçları açıklandı. Gözler KYK burs başvurusunun hangi tarihte yapılacağına çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı, başvurularda öncelikli olan kişileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK YURT 9. YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

ÖNCELİKLİ BURS VE KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER
Kredi/burs başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihlerde internet üzerinden alınmaktadır. İnternet başvuru ekranında ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte olup bu bilgiler kamu kurumları bilgileri ile karşılaştırılarak teyidi alınmaktadır. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmektedir. Durumu mevzuata uygun bütün öğrenciler öğrenim kredisi alabilirler.
*Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
*Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
*Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
*Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
*Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme *Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
*Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
*“Milli Sporcu Belgesi” almış amatör sporcular,
*ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler
öncelikli olarak burs almaktadırlar.
BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?
Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak olan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılının ocak ayı itibariyle ödeme yapılmakta iken, 2016-2017 öğretim yılında kurumumuzdan ilk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacaktır. Kurumumuzdan burs/kredi alan öğrencilere, TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.
HANGİ DURUMLARDA BURS KESİLİR?
*Başarısız olması,
*Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
*Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
*Öğretim kurumunun kapatılması,
*Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
*Kesin hükümle mahkûm olması, hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

Haberin Devamı