Gazete Vatan Logo

KYK burs başvurusu Ekim’in kaçında başlıyor? Burslarda zam olacak mı?

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı, milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyor. Üniversite eğitimlerinde destek olan burslar için öğrenciler KYK’dan gelecek haberi bekliyor. Peki, KYK devlet bursu başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK burs başvurusu Ekim’in kaçında başlıyor? Burslarda zam olacak mı?

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, binlerce öğrenci gözlerini Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne çevirdi. Öğrenciler, aylık olarak sağlanan burs ve kredi imkanlarından faydalanmak için merakla

BURS VE KREDİ BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2019-2020 eğitim dönemi için kredi ve burs başvurularının yakın zamanda başlaması öngörülüyor.

KYK burs başvuru işlemi, online olarak oldukça kolay şekilde yapılıyor. Başvuruların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi e-Devlet üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvurularının e-Devlet üzerinden yapılaması öngörülüyor. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Haberin Devamı

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

BURS VE KREDİDE ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde bir konuşma yapmıştı. Konuşmasında kredi ve burs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı şu açıklamayı yapmıştı:

Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık biliyorsunuz 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize bin lira, doktora öğrencilerimize bin 500 lira veriyoruz. Bu imkândan faydalanan öğrenci sayısı 1 milyon 613 bindir. Harç filan var mı? Kaldırdık mı, kaldırdık. Harç verildiği zaman kıyamet koparanlar acaba şimdi nerede? Şimdi ortada yoklar. Ama biz devlet olarak milletimize karşı olan o görevi de yerine getirdik. Üstelik Türkiye attığımız tüm bu tarihi adımlara rağmen, nüfusa göre, üniversite sayısı bakımından hala oldukça mütevazi bir yerde bulunuyor.

Haberin Devamı