Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK burs başvuruları için geri sayım sürüyor. Binlerce öğrenci KYK burs başvuru işlemlerinin ne zaman yapılacağını oldukça merak ediyorlar. İşte KYK burs başvurularına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak?

KYK burs başvuru ne zaman yapılacak sorusu son günlerin en fazla merak edilen konularının başına geliyor. Binlerce öğrenci KYK burs başvurularının hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. İşte KYK burs başvuruları için detaylar...

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz sene KYK kredi ve burs başvuruları 2 Ekim tarihinde başlamış ve 12 Ekim tarihine kadar sürmüştü. Bu sene geçtiğimiz seneyle aynı tarihlerde başlarda önümüzdeki hafta KYK kredi başvurularının alınması bekleniyor.

VGM BURS BAŞVURULARI HAKKINDA

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce verilen burs başvuruları 15 Eylül 2017 tarihinde başladı, 30 Ekim 2017 tarihinde sona eriyor. Kurum, ortaöğretim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu yükseköğretim burs başvurularının başladığını önceden açıklamıştı. Ortaöğretim bursuna dair son başvuru tarihi 18 Ekim 2017. Kurum tarafından verilecek olan burs ücretleri ise şöyle: Ortaöğretim burs ücretleri 60 Türk Lirası, yükseköğretim burs ücretleri 250 Türk lirası. Peki KYK’dan burs alan öğrenci Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden burs alabilir mi?

Haberin Devamı

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre KYK Bursu alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru sırasında yanlış işaretlemelerin önüne geçmek amacıyla öğrencilerin öğrenim bilgileri artık YÖK bilgi siteminden alınıyor. Yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Bu nedenle KYK’ya yurt başvurusunda bulunacak öğrencilerin okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önem taşıyor. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzeltebilecekler.

Başvuru tarihleri ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacak olup başvuruyla ilgili merak edilen her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (http://yurtkur.gsb.gov.tr/) ulaşılabilecek.

Haberin Devamı