Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuruları ne zaman açıklanır? KYK ödemeleri ne kadar?

KYK kredi ve burs başvurularının sona ermesinden sonra milyonlarca öğrenci KYK’dan gelecek habere kilitlendi. Eğitim hayatları boyunca alacakları maddi desteğin ne zaman başlayacağını bekleyen öğrenciler, KYK burs başvuruları ne zaman açıklanır? KYK ödemeleri ne kadar? İşte detaylar…

KYK burs başvuruları ne zaman açıklanır? KYK ödemeleri ne kadar?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? şu sıralar üniversite eğitimi gören öğrencilerin gündem konusu. Öğrenciler 21 Ekim’de burs ve kredi başvurusunda bulunmuştu, şimdi ise meraklı bekleyişleri sürüyor. KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? KYK ödemeleri ne kadar?

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK değerlendirmeleri devam ediyor. KYK kredi ve burs sonuçları geçen sene 13 Kasım’da açıklanmıştı. Bu bilgiyi baz alırsak, 2019 KYK kredi ve burs sonuçlarının da Kasım’ın ikinci haftasında açıklanması öngörülüyor. Sonuçların 15 Kasım’da açıklanacağı beklentisi ise yüksek olsa da kesin tarih netleşmiş değil.

KYK BURSLARI NE KADAR?

2019 yılında lisans öğrencileri için KYK bursu 470 TL’den 500 TL’ye çıkarılmıştı. KYK bursları yüksek lisans öğrencileri için 1000, doktora öğrencileri için ise 1500 liraya yükselmişti. KYK burs ve kredi ödemeleri, bu yılda benzer bir artış gösterecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KYK burs ve kredi miktarına 2020 yılı için zam yapılacağını müjdelemişti ancak henüz miktarın ne olacak belli değil.

Haberin Devamı

TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6’sında, 2 olanlar her ayın 7’sinde, 4 olanlar 8’inde, 6 olanlar 9’unda, 8 olanlar ise her ayın 10’unda para desteğini alıyor.