Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs ücretleri bu yıl ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından alınacak olan KYK burs başvuruları için heyecan dorukta. Üniversite öğrencilerinin sabırsızlıkla beklediği KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2018-2019 Eğitim-Öğretim hayatında devlet tarafından maddi destek görmek isteyen öğrenciler, KYK burs başvurusunda bulunmak istiyor. Peki KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs ücretleri bu yıl ne kadar?

Üniversite öğrencilerinin merakla araştırdığı KYK burs başvuru işlemleri ne zaman başlayacak? KYK burs ücretleri bu yıl ne kadar oldu? Peki KYK burs başvuruları başladığında, KYK bursu başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, KYK burs başvurusunu nasıl yapacak?

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

*Lisansta 500 TL

*Yüksek Lisansta 1.000 TL

*Doktorada 1.500 TL oldu.

BURS VE KREDİ BAVURUSU AYRI AYRI MI YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden ayrı ayrı değil birlikte alınmaktadır.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak duyuru sonrasında başlayacak olan KYK burs başvuruları başladığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgiye ve KYK burs başvuru linkine erişim sağlayabilirsiniz.