Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Ve Online Öğrenim Kredisi Geri Ödeme İşlemleri

KYK borç sorgulama yaparak öğrenim kredisi bilgilerinize ulaşabilirsiniz. KYK sorgulama sonrasında kredi bilgilerini öğrenmek ve öğrenim kredisi geri ödeme işlemlerinizi nasıl yapacağınızı haberimizde bulabilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan kredi hizmetleri sayesinde öğrencilerin eğitim hayatlarında rahat etmesi mümkünken, eğitim hayatı sonrasında alınan kredilerin ödenmesi gerekmektedir. Kredi başvurusunun ardından yapılan işlemler sonucunda Ziraat Bankası üzerinden alınan kredilerin, ödeme işlemlerini de Ziraat Bankası üzerinden yapabilmeniz mümkündür. KYK sorgulama yaparak ilk olarak borcunuzu öğrenmeniz ve ödeme planınıza ulaşmanız gerekir. Böylece ödeme planı doğrultusunda KYK kredi borcunuzu ödeyebilirsiniz.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

KYK sorgulama yapmak için E Devlet üzerinden yardım alabileceğiniz gibi detaylı ödeme planına da aynı sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz. Böylece ödemelerinizi kaçar taksitler halinde ödeyeceğinizi ve her taksitinizin ne kadar olduğunu KYK sorgulama ile öğrenebilir ve ardından borcunuzu ödemeye başlayabilirsiniz.

Online olarak kredi borcunu ödemek isteyen kişiler için Ziraat Bankası tarafından online ödeme ekranıoluşturulmuştur. Ziraat Bankası ve KYK ortaklığı ile oluşturulan portal üzerinden kredi kartınızı kullanarak borcunuzu ödemeniz mümkündür. Sayfaya giriş yaptıktan sonra işlem bölümünden yurt ya da kredi seçimlerinden birini yapmanız gerekir. Ardından ise T.C. kimlik numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Bilgilerinizi girdikten sonra sorgula butonuna tıklamanız ile birlikte kredi ya da yurt bilgileriniz sistem tarafından ekrana yansıtılacaktır.

Haberin Devamı

Yayınlanan borçlar üzerinden detaylı bir şekilde bilgi alabilir ve hangi borcun hangi kredi ya da alınan hizmetten kaynaklandığını görebilirsiniz. Tabloda yer alan borçların yanında öde butonuna tıklamanız ile birlikte, ödeme ekranına geçiş yapabilirsiniz. Ödeme işlemlerinde kredi kartı bilgilerinizi gireceğiniz yeni bir form açılacaktır. Formda yer alan alanlara, kredi kartı bilgilerinizi girmeniz ile birlikte, kredi kartınız üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca borcunuz için istediğiniz miktarı da üst kısımdan ayarlayabilirsiniz.

KYK sorgulama ile ulaşabileceğiniz hizmetlerden birisi olan online KYK borç ödeme ekranı ile siz de hem borcunuzu öğrenebilir hem de borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı