Gazete Vatan Logo

KYK Borç Sorgulama Ve Öğrenim Kredisi Geri Ödeme

KYK borç sorgulama işlemlerini nasıl yapılır? KYK borç sorgulama işlemlerini hangi site üzerinden yapabilirsiniz? KYK borç sorgulama ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından üniversite öğrencilerine sunulan kredi ve yurt imkanından sadece yüksek öğrenim gören öğrenciler yararlanabilmektedir. Yapacağınız başvurular sonrasında banka hesabınız üzerinden sağlanan krediler sayesinde öğrencilik hayatınızı daha rahat bir şekildegeçirebilirsiniz. Öğrencilere sağlanan krediler iki çeşittir. İlk olarak öğrencilere öğrenim hayatları süresince aylık olarak ödenen kredi, ikinci ise öğrencilerin okulda yatırmak zorunda olduğu harçlar için verilen katkı kredisidir. İki kredi için de öğrenciler başvuru yaparak destek alabilmektedir.

KYK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BORÇ ERTELEME İÇİN TIKLAYINIZ

Alınan kredileri öğrencilerin daha sonra ödemesi gerekmektedir. Ödeme konusunda bilgi almak için KYK borç sorgulama yapılması gerekmektedir. KYK borç sorgulama için online olarak sorgulama yapabilmeniz mümkündür. KYK borç sorgulama için iki seçeneğiniz bulunmaktadır. İsteyen kişiler E Devlet üzerinden isteyen kişiler ise KYK’nın resmi internet sitesi üzerinden bilgi alabilmektedir.KYK sitesi üzerinden bilgi almak isteyenlerin ilgili sorgulama sayfasına giriş yapması gerekir. Sorgulama sayfasında yer alan formu doldurduktan sonra kurum üzerinden aldığınız tüm krediler detaylı bir şekilde yayınlanacaktır.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyenlerin ise ilk olarak E Devlet girişi yapması gerekmektedir. Giriş işlemlerinin ardından ise kurumlar bölümünden Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu seçmeli ve kurum menüsünde yer alan borç sorgulama bağlantısını kullanarak borç sorgulaması yapması gerekmektedir.

İki portal üzerinden de yapacağınız KYK borç sorgulama işlemleri sonrasında borç durumunuzugörüntüleyebilirsiniz. Ne kadar borcunuzun olduğundan ödemelerinizin devam edip etmediğinizi öğreneceğiniz sorgulama sonrasında özellikle geri ödemeleriniz başladıysa, ödeme planına ulaşabilirsiniz. Böylece düzenli bir şekilde ödeyerek, KYK borcunuzu kapatabilirsiniz. İlgili sorgulama hizmetlerinden kredi alan tüm öğrenciler yararlanabilmektedir. Eğer kredi almamış iseniz sorgulama sonrasında sistem tarafından hata mesajı verilecektir. Kredi borcunuz sorguladıktan sonra online olarak ödeme de yapabilirsiniz. Bunun için borç sorgulama sonrasında ekranda yer alan ödeme adımlarını takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı