Gazete Vatan Logo

KYK başvurusu nasıl yapılır? (2017 yılı KYK yurt başvuruları)

KYK başvuruları dün itibariyle başladı. Öğrenciler yurt başvurularını 20 Ağustos'a kadar yapabilecek. Peki KYK başvurusu için şartlar neler, kimler işleme dahil edilecek? Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun konu hakkındaki duyurusu...

KYK başvurusu nasıl yapılır? (2017 yılı KYK yurt başvuruları)

KYK yurt başvuruları 14-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. KYK başvuları e-devlet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Yurt başvurusu yapabilecekler arasında ara sınıf öğrencileri de yer alıyor.

KYK YURT BAŞVURU İŞLEMLERİ VE BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara başvuruların 14 Ağustos'ta başlayacağı ve 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2017-2018 öğretim yılında ilk kez herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) eğitim gören öğrencilerin yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlayacak.

Üniversiteli gençlerin barınma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" adresli web sitesinde bulunan başvuru kılavuzundan ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

ARA SINIF ÖĞRENCİLERİ DE BAŞVURU YAPABİLECEK
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine "e-devlet" üzerinden güncelleyebilecek.
Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak. Başvuru sonuçları KYK'nın kurumsal internet sitesi "yurtkur.gsb.gov.tr" üzerinden duyurulacak. Ara sınıf öğrencileri de yurt başvurusu yapabilecek.
KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara sınıf öğrencileri de başvurabilecek. 30 Haziran'dan önce herhangi bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri de ara sınıf olarak 14-20 Ağustos tarihleri arasında yurt başvuru işlemlerini yapabilecek.

Haberin Devamı