Gazete Vatan Logo

KYK başvuruları bu yıl ne zaman başlayacak?

2016 yılında KYK başvuruları ne zaman başlıyor. Milyonlarca öğrenci tarafından oldukça merak edilen KYK başvuruları için geri sayım başladı. İşte tüm ayrıntılarıyla KYK başvurularındaki son durum...

KYK başvuruları bu yıl ne zaman başlayacak?

KYK başvuruları için meraklı bekleyiş sürüyor. Türkiye'nin tüm şehirlerinde öğrencilere uygun fiyatlarla yurt imkanı sunan KYK başvuruları ne zaman başlayacak? KYK başvuruları için tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

2016 KYK yurt başvurusu tarihleri

2016 KYK yurt başvuruları 2016 LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı gün başlayacak. 2016 LYS tercih sonuçlarının açıklanmasına ilişkin olarak kamuoyuna net bir tarih bildirilmedi. Bu sebeple KYK yurt başvurularının başlangıç tarihide henüz belli değil. Fakat yapılan açıklamaya göre 2016 üniversite kayıtlarının 15 ve 19 ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Bu sebeple yurt başvuruların 10 ağustos tarihinde yapılması beklenmektedir.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvurusu yapmak oldukça kolay. Adaylar başvuru tarihleri arasında www.kyk.gov adresinden yahut e-devlet üzerinden yurt başvurularını gerçekleştirebilirler. KYK yurt başvurusunu yalnızca üniversiteye yani başlayacak öğrenciler değil ara sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri de yapabilirler.

Haberin Devamı

KYK yurt kaydı nasıl yapılır?

KYK yurt başvuru sonuçları artık üniversite kayıt tarihlerinden daha sonra açıklanmaktadır. Bu sebeple adaylar üniversite kayıtları sırasında yurt kayıtlarını da gerçekleştiremiyorlar. Bu sebeple KYK bu yıl yeni bir sistem başlattı artık adayların asıl yahut yedek listesinde isimleri bulunan yurt müdürlüklerine doğrudan başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirmelerine gerek yok e-devlet üzerinden KYK yurt kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. KYK yurt listelerine yedek kontenjanlardan giren öğrencilerinde e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

KYK Yurt fiyatları

KYK yurt fiyatları 130 ile 230 lira arasına değişmektedir. Yurt imkânları ve standartları arttıkça yurt fiyatları da farklılık göstermektedir. KYK yurtlarında kalan öğrencilere sabah kahvaltısı için 4 akşam yemeği için 8 liralık fiş tahsis edilmektedir. Öğrenciler bu fişler ile yurt yemekhanelerinden ve kantinlerinden alışveriş yapabilmektedirler. Ekstra tüketimler ücrete tabidir.

Haberin Devamı