Gazete Vatan Logo

KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için geri sayım sürüyor. Üniversiteyi kazanan binlerce öğrenci KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi heyecanla bekliyorlar. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Üniversiteye gidecek binlerce öğrencinin gözü kulağı KYK'dan gelecek yurt başvuru sonuçları açıklamasında. Yapılan son açıklamaya göre KYK yurt başvuru sonuçlarını en kısa sürede açıklayacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bilgiler 11 farklı kurumdan kontrol ediliyor

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit ediliyor. Öğrencilerin bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak tamamlamalarının önem taşıdığı başvurularda, bilgilerin teyidi 11 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli olarak yapılıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin kimlik, öğrenim ve aile bilgileri, 10 milyonun üzerinde online işlem yapılarak inceleniyor.

Başvurusu ileri bir tarihte alınacak olanlar

2017-2018 eğitim öğretim dönemi için 30 Haziran 2017 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı olan veya kayıt yaptıracak tüm öğrencilerin yurt başvuruları bir sonraki aşamada alınacak.

Haberin Devamı

Başvuru sonuçları en kısa sürede açıklanacak olup her türlü bilgiye http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek.

KYK KİM, artık çok daha yakın

Bugüne kadar haftanın 7 günü mesai saatleri içiresinde hizmet veren KYK Kurumsal İletişim Merkezi, artık yıl boyu 7/24 öğrencilere kulak verecek.

Personel sayısı ve hizmet kalitesi artırılan 444 1961’i arayan öğrenci ve veliler, hatta beklemeden daha hızlı ve daha kaliteli hizmet alabilecek.

Sosyal medyada da 7/24 hizmet

Twitter KYK_DESTEK hesabı öğrencilerin her türlü soru ve sorununa anında çözüm sunmak için artık 7/24 hizmet veriyor. KYK_DESTEK hesabı sayesinde öğrenciler, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın istedikleri an KYK’ya ulaşabilecek.

KYK ile ilgili tüm haber, duyuru ve etkinliklere Facebook GSBKYK, Instagram GSBKYK ve Youtube GSBKYK kanalından da ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvurularının sona ermesi ile birlikte burs başvurularının ne zaman başlayacağı da merak konusu. Burs başvurularının başlama tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi bekleniyor.