Gazete Vatan Logo

KYK 3. yedek yerleştirmeleri ne zaman başlayacak?

KYK 2. yedek yerleştirmesi dün gerçekleşti. Öğrenciler bu kez KYK 3. ek yurt yerleştirmesinin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. İşte son kez gerçekleştirilecek olan KYK ek yerleştirmelerine dair tüm detaylar...

KYK 3. yedek yerleştirmeleri ne zaman başlayacak?

KYK 3. yedek yerleştirmeleri 18 Eylül Pazartesi günü yapılacak. Öğrenciler son kez yurt yedek yerleştirmesinden faydalanabilecek. KYK yurt yerleştirme hakkını kazananların yapması gerekenler haberimizde yer alıyor.

KYK 2. YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Yerleştirmeler pazartesi ve perşembe günleri

11 Eylül Pazartesi günü başlayan yedeklerin yerleştirilme süreci, KYK yurtlarında yer olması halinde her perşembe ve pazartesi olmak üzere devam edecek. Dolayısıyla yedeklerin yerleştirilmesi 14 Eylül Perşembe günü ikinci kez, 18 Eylül Pazartesi günü ise üçüncü kez gerçekleştirilecek.

Gençlerin barınma talebini karşılamaya yönelik yıl içerisinde de yurt açma faaliyetlerini sürdüren KYK, bünyesine dahil ettiği yeni yurtlara ve mevcut yurtlarında boşalan yerlere öğrencileri yerleştirmeye 18 Eylül tarihinden sonra da devam edecek.

Yerleşen öğrencilerin yapması gerekenler

KYK yurtlarına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin temel olarak yapması gereken iki şey bulunuyor: süresi içinde ilk kayıt ücretini ödemek ve e-Devlet üzerinden taahhütnameyi okuyup onaylamak.

Haberin Devamı

Ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden ya da KYK’nın internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, ödeme ekranından T.C. kimlik numarasıyla sorgulama yapıldığında otomatik olarak çıkıyor.

İlk kayıt ücretini ödemek için veilen süre yerleştirme tarihine göre belirleniyor. Dolayısıyla yurt hakkı kazanan öğrenci, kendisi için verilen süreyi sonuç görüntüleme ekranından görebilecek.

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenci yine belirtilen süre içerisinde e-Devlet üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirdikten sonra KYK yurtlarında barınmaya başlayabilecek.

Yedek sırası bekleyen öğrenciler sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden görüntüleyebilecek.