Gazete Vatan Logo
Magazin Kuzeyin Oğlu'na tazminat davası

Kuzeyin Oğlu'na tazminat davası

Karadeniz müziğinin sevilen sesi Volkan Konak hakkında, "Suların Horon Yeri’ adlı albümünün kapağında Karadenizli 3 kızkardeşin fındık toplarken çekilen fotoğrafını izinsiz kullandığı gerekçesiyle açılan 45 bin liralık maddi ve manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.

Trabzonlu sanatçı Volkan Konak, 2011 yılında çıkardığı ’Suların Horon Yeri’ adlı albümünün arka kapağında, Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Süleyman İskender’in 1989 yılında eşi ile 2 kız kardeşinin fındık toplarken çektiği fotoğrafı kullandı. Fatma İskender, Meryem Saraç ve Yasemin Kalyoncu, bunun üzerine Trabzon 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne Volkan Konak ve Senseç Müzik hakkında, görüntülerini izinleri olmadan ticari amaçla yayınladıkları gerekçesiyle 15 bin TL maddi ve 30 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı.
Trabzon 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmaya taraflardan katılan olmadı. Volkan Konak’ın avukatı Hande Burma ile davacı kız kardeşlerin avukatı Celalettin Kaya ise duruşmada hazır bulundu. Avukatı Kaya, şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme, tarafların davayla ilgili delilleri mahkemeye sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı