Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı ABD'li gence otopsi yapılmayacak

Kuzey Kore'nin serbest bırakmasından kısa süre sonra hayatını kaybeden ABD'li öğrenci Otto Warmbier'in ailesi, oğullarına otopsi yapılmasını reddetti.

Kuzey Kore'nin serbest bıraktığı ABD'li gence otopsi yapılmayacak

Bir yıldır Kuzey Kore'de komada olduğu belirlenen Warmbier ABD'ye özel bir uçakla ve bilinci yerinde değilken getirilmişti.

Bu arada Otto Warmbier'in Kuzey Kore'de tutuklanmadan önce arkadaşlarıyla birlikte çektirdiği çok sayıda fotoğraf ortaya çıktı.

Ohio eyaletindeki adli tıp merkezi Warmbier ailesinin isteğine uyulacağını duyurdu.

Deutsche Welle'nin aktardığına göre duyuruda ölüm nedeninin tam olarak açıklığa kavuşturulmasının mümkün olmadığı, ceset üzerinde sadece harici inceleme yapılabildiği ve Warmbier'in doktorlarıyla yapılacak görüşmelerden ve raporların değerlendirilmesinden sonra daha geniş bilgi verilebileceği de yer aldı.

2015 yılında yılbaşını geçirmek üzere Kuzey Kore'ye giden Otto Warmbier dönüş için uçağa binmek üzere iken Pyongyang hava limanında gözaltına alınmıştı.

1 YILDIR KOMADA OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

22 yaşındaki genç bir otelin duvarına asılı propaganda afişini indirmek suretiyle devlete karşı suç işlemiş olmakla suçlanmıştı.

Kuzey Kore makamlarınca, 2016 yılında 15 yıl çalışma kampına kapatma cezası verilen Warmbier'in kısa süre sonra komaya girdiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Geçen hafta ABD'ye getirilen Warmbier'in beyninde kapsamlı hasar tespit edilmiş ve darp izine rastlanmadığından hasarın oksijensizlikten kaynaklanmış olabileceği öğrenilmişti.

Warmbier Pazartesi günü hayatını kaybetmişti.

TRUMP, KUZEY KORE'Yİ ‘GADDARLIKLA' SUÇLADI

ABD Başkanı Donald Trump "gaddarlıkla" suçladığı Pyongyang yönetimini şiddetle kınamış ve tek tesellilerinin Warmbier'in ülkesine döndükten sonra hayatını kaybetmesi olduğunu söylemişti.