Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore: İntihar misyonu olan, Trump'dan başkası değildir

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho Birleşmiş Mİlletler (BM) 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi. Kuzey Koreli Bakan, "İntihar misyonu olan kişi, Trump'tan başkası değildir" dedi

Kuzey Kore: İntihar misyonu olan, Trump'dan başkası değildir

Birleşmiş Mİlletler (BM) 72. Genel Kurulu'nda ülkesini temsilen konuşma yapan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a 'Roket Adam' ismini taktığını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'a yanıt verdi.

Trump'ın Kim hakkındaki 'intihar misyonu olan roket adam' ifadelerini değerlendiren Ri, "İntihar misyonu olan kişi, Trump'tan başkası değildir" şeklinde konuştu.

Pyongyang hükümetinin nihai hedefinin ABD ile güç dengesi kurmak olduğunu belirten Kuzey Koreli bakan, ülkesindeki nükleer silahların da nefsi müdafaa için bulundurulduğunu kaydetti.

ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore'ye yönelik herhangi bir operasyon yürütmesi ya da bu yönde bir sinyalde bulunması halinde, Pyongyang'ın 'acımasız bir şekilde' önleyici adımlar uygulayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump kısa bir süre önce, Kuzey Kore liderini "İntihar misyonu olan roket adam" şeklinde tanımlayarak Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi durumunda "Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten" başka seçeneklerinin kalmayacağı yönünde tehditte bulunmuştu.

Haberin Devamı