Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore, Guam açıklarına füze fırlatmak için tarih verdi!

Kuzey Kore resmi haber ajansında yer alan açıklamada, Guam'a 4 adet füze yollamak için yapılan plan ağustos ortasında hazır olacak.

Kuzey Kore, Guam açıklarına füze fırlatmak için tarih verdi!

ABD ve Kuzey Kore arasındaki füze restleşmesi devam ederken, Pyongyang yönetimi Guam'a orta menzilli füze saldırısını içeren plan için ilk kez tarih verdi.

Kuzey Kore haber ajansında yer alan açıklamaya göre, ağustos ayında ABD'ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı hazır olacak. Açıklamada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un onayınının beklendiği belirtildi.

Kuzey Kore ordusundan gelen açıklamada, "Planımızı yapacağız ve Guam'ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz" denildi.

Açıklamada hazırlanan plana dair detaylar da veriliyor:

- Kore Halk Ordusu tarafından fırlatılacak olan Hwasong-12 füzeleri, 3.357 km yol kat edecek Guam'ın 30 ila 40 km açıklarında suya düşecek.

- Füzeler Japonya'nın Şimane, Hiroşima ve Koiçi bölgelerinin üzerinden uçacak.

'TRUMP'A KARŞI ANCAK MUTLAK GÜÇ ETKİLİ OLABİLİR'

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kuzey Kore tehditleri bıraksa iyi olur yoksa ateş ve öfkeyle karşılık veririz" sözleri içinse "Boş laf" yorumunu yaptı ve ABD Başkanı üzerinde sadece 'mutlak gücün etkili olabileceğini' söyledi.

Haberin Devamı

KCNA'daki haberde, Kore Halk Ordusu Komutanı Kim Rak Gyom'un açıklamaları aktarılırken, General Kim Rak Gyom'un, Trump için "Mantıklı düşünmekten aciz bu adamla anlamlı bir diyalog kurmanın imkanı yok" dediği belirtildi.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan ve Kuzey Kore'ye 3400 km uzaklıkta olan Guam'da Anderson Hava Üssü yer alıyor. Söz konusu üs, B-1 bombardıman uçakları tarafından Güney Kore hava sahasındaki uçuşlardan sonra yakıt ikmali için kullanılıyor.

Trump, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine ve ABD'ye karşı hamlelere devam etmesi halinde, "Dünyanın şimdiye kadar görmediği bir hiddetle" yüzleşeceğini söyleyerek tehdit etmişti.

(Sputnik)