Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore: En üst düzeyde alarm durumundayız

Kuzey Kore, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Güney Kore ziyaretinde 'Her seçenek masada' açıklamasını yinelemesinin ardından 'en üst düzeyde alarm durumunda olduklarını' duyurdu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sin Hong-chol "Trump yönetimi dünyaya gözünü açarak bakmalı" ifadelerini kullandı

Kuzey Kore: En üst düzeyde alarm durumundayız

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sin Al Jazeera'ye özel röportaj verdi.

'YAKINDA BU TEHDİTLERİN İŞE YARAMAZ OLDUĞUNU ANLAYACAKLAR'

Sin, "ABD ordusunu tehdit unsuru gibi kullanarak emir dikte etme dönemi geride kaldı. ABD'de iktidardaki bu iş adamları eğer bizi askeri tehditler ya da yaptırım tehditleriyle (ki Barack Obama yönetimi de bunu denemiş ve başarısız olmuştu) korkutabileceklerini sanıyorsa yakında bu tehditlerin işe yaramaz olduğunu anlayacaklar" dedi.

'TRUMP YÖNETİMİ DÜNYAYA GÖZÜNÜ AÇARAK BAKMALI'

"Trump yönetimi dünyaya gözünü açarak bakmalı" diyen Sin "Eğer bağımsızlığımıza yönelik herhangi bir saldırı işareti fark edersek ordumuz, ABD saldırganlarına acımasızca saldıracak. Uzaktaki ABD karalarından, Kore Yarımadası'ndaki ABD üslerine, Japonya'dakilere ve başka yerdekilere saldırıcaklar" ifadelerini kullandı.

'NÜKLEER SİLAHLARIMIZ İLÜZYON DEĞİL'

Kore Yarımadası'nı nükleer silahtan arındırma amaçlı 6 ülkeli toplantının 'ölü doğduğunu' söyleyen Sin, "Elimizdeki nükleer silahlar ilüzyon değil. Bu ABD doları ile alınabilecek bir ticari mal da değil ve satılık değil. O nedenle bunlar sökülmeleri amacıyla görüşme masasına konulamaz" dedi.

Haberin Devamı

Bugün iki Kore arasındaki sınırda bulunan 'askerden arındırılmış bölgeyi' ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Pence "Kuzey Kore halkı, Kuzey Kore ordusu, ABD'nin müttefiklerinin yanında durma kararlılığını ortadan kaldırma hatasına düşmemeli. Stratejik sabır dönemi sona erdi. Her seçenek masada ve Güney Kore halkı ile omuz omuza durmayı sürdüreceğiz" demişti.