Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore'den ABD'yi 'vurma' görüntüleri

ABD'yle gerilimli bir dönemden geçen Kuzey Kore, yayınladığı propaganda videolarına bir yenisini ekledi. Daha önce ABD'ye ait uçak gemisini ve savaş uçağını 'vuran' Kuzey Kore, bu kez ABD'ye 'füze saldırısı düzenledi.'

Kuzey Kore'den ABD'yi 'vurma' görüntüleri

Kuzey Kore'nin kurucu lideri Kim Il-sung'un 105. doğum günü olan ulusal bayram 'Güneş Günü'nde yayınlanan videoda yeni balistik füzesinin fırlatılışı gösterildi. Videoda okyanusu aşan füzenin ABD'deki kentlerden biri 'vurduğu' görüldü.

ASKERİ TATBİKATLARI TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Kuzey Kore, 'düşman kardeş' Güney Kore ile ABD'nin ortak askeri tatbikatlarını kendisine yönelik bir tehdit olarak görüyor. ABD son olarak Kuzey Kore'nin Japonya'ya doğru füze fırlatmasının ardından Güney Kore'ye THAAD füze sistemini konuşlandırmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Güney Kore ziyaretinde "Stratejik sabır politikası sona erdi. Yeni bir dizi diplomatik, güvenlik ve ekonomik yaptırımları araştırıyoruz. Tüm seçenekler masada" demiş ancak Çin ziyaretinde üslubunu yumuşatmıştı.

Kuzey Kore ise dün yaptığı açıklamada tehditlerden korkmadığını ve nükleer programını hiçbir şeyin durduramayacağını açıklamıştı.