Gazete Vatan Logo

Kuzey Irak'taki siyasi krize çözüm aranıyor

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Kuzey Irak'taki siyasi krizin taraflarına müzakere masasına oturmaları çağrısında bulundu.

Kuzey Irak'taki siyasi krize çözüm aranıyor

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Kuzey Irak'taki siyasi krizin taraflarına müzakere masasına oturmaları çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Masum, Kürt halkına ve Kürt partilere gönderdiği mektupta, Süleymaniye'nin Kaladize ilçesinde meydana gelen olayların tehlike çanlarının çalmasına neden olduğunu belirterek, barışçıl yoldan ayrılmadıkça ve şiddete yönelmediği sürece anayasa ile yasaların barışçıl gösteri hakkını koruma altına aldığını belirtti.

Masum, ülkenin içinde bulunduğu bu hassas dönemde Kuzey Irak'ın korunması ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ekonomik ve siyasi krizi çözmek ve terör örgütü DAEŞ'e ve onun tehlikelerine karşı koymaya yönelmek için yoğun çaba sarf etmenin zorunlu olduğunu belirterek, "Herkesin üzerine düşen görev, Kuzey Irak'ı siyasi çatışma ve hesaplaşma sahasına dönüştürmeye yönelik herhangi bir girişimi başarısız kılmak için büyük çaba sarf etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Masum, mektubunun sonunda, krizden çıkmak için Kuzey Irak'taki siyasilere müzakere masasına oturma çağrısı yaptı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) kontrolündeki Süleymaniye ili ve ilçelerinde maaş sorunu ve başkanlık krizini protesto amacıyla 8 Ekim'de başlayan gösterilerde 5 kişi ölmüş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı