Gazete Vatan Logo

TSK'dan Cerablus açıklaması!

TSK: Son 24 saatte 61 hedef vuruldu. Siviller zarar görmesin diye azami hassasiyet gösteriliyor.

TSK'dan Cerablus açıklaması!

Son 24 saatte Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedef, Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vuruldu.


Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'de koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 10 köyün daha terörist unsurlardan temizlendiği, harekatın başladığı 24 Ağustos’tan bu yana terörist unsurlardan temizlenen alanın 400 kilometrekare olduğu bildirildi.Türk Silahlı Kuvvetlerince koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" kapsamında son 24 saatte Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 24 Ağustos'ta başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı"nın, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DAEŞ ile mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Harekat kapsamında son 24 saatte Cerablus ve civarındaki bölgede, teröristlere ait olduğu belirlenen 20 hedefin Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu bildirilen açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

KUZEY IRAK DA VURULDU

TSK: Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki PKK hedefleri, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla düzenlenen harekatı sonucu, Irak’ın kuzeyindeki PKK hedefleri imha edildi. Savaş uçakları, 12.30- 13.55 saatleri arasında Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine harekat düzenledi. Hava harekatıyla PKK hedefleri ateş altına alınarak, etkisiz hale getirildi. Hasar tespit çalışmasının sürdürüldüğü öğrenildi.