Gazete Vatan Logo

Kuzey-Güney dizisi bu hikayenin yanında solda sıfır kalır!

Maltepe’de altı yıl önce gasp yapan ikiz kardeşinin montunu giyince polisin gaspçı diye yakaladığı Mehmet Aktürk ve ailesi bu durumun son bulmasını istiyor. Vicdan azabına dayanamayıp suçunu itiraf eden oğlu Ahmet Aktürk’ün, savcılığa verdiği iki dilekçenin reddedildiğini söyleyen baba Şeref Aktürk, “AİHM’ye gidiyorum” diyor

Kuzey-Güney dizisi bu hikayenin yanında solda sıfır kalır!

Maltepe’de gasp yaptıktan sonra yanına gelen ikiz kardeşinin montunu giyen Mehmet Aktürk, altı yıldır işlemediği bir suç yüzünden cezaevinde yatıyor. Oğlunun masum olduğunu, olay günü gaspı diğer oğlu Ahmet Ertürk’ün yaptığını söyleyen baba Şeref Aktürk, “Oğlum 6 yıldır cezaevinde ve daha 11 yılı var. Diğer oğlum suçu kabul etti, iki kez dilekçe verdi ama kimse dikkate almadı. Tek istediğimiz oğlumun cezaevinde suçsuz yere kalmaması. Ahmet yaşadığı vicdan azabına dayanamayarak bana bir yıl önce itiraf etti ve o günden beri de bu yanlışın düzeltilmesi için çabalıyoruz” dedi.

Beğeni ile izlenen Kuzey ve Güney dizisini hatırlatan olay altı yıl önce oldu. 16 yaşında olan Ahmet Aktürk iki arkadaşıyla birlikte üç kişinin telefonunu gasp ederek kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis, gasp yapan kişilerin eşkallerini belirledi ve aramaya başladı. Olay günü Maltepe’ye kardeşinin yanına gelen Mehmet Aktürk, ikizinin gasp yaparken üzerinde bulunan kahverengi montunu giydi. İki kardeş Maltepe’de gezerken polis eşkale uyan Mehmet Aktürk’ü yakaladı. Ahmet Aktürk ise kaçtı. Tutuklanan Mehmet Aktürk, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaların ardından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aktürk, İnfaz Yasası gereğince 17 yıl yatacağı cezaevine gönderildi.

Bir yıl önce gelen itiraf

Oğullarının cezaevinde çıkacağı günü bekleyen Şeref Aktürk, “Diğer oğlumun itirafın üzerine Kartal Cumhuriyet Savcılığı’na ocak ve nisan aylarında iki tane dilekçe verdik ama iki dilekçemiz de reddedildi” diye anlattı.

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Ocak 2011 tarihinde verdiği yanıtta, bir mağdurun Mehmet Aktürk’ü kesin ve net olarak teşhis ettiğini, ilk aşamadan itibaren olayı Mehmet Aktürk’ün olayı gerçekleştiren kişi olduğu yönünde deliller olduğunu belirterek itirazları reddetti.

Üniversiteyi kazandı

Geçen süre içerisinde Ahmet Artürk’ün evlendiğini ve bir çocuk sahibi olduğunu da söyleyen baba Aktürk, “Bana itirafta bulunduktan sonra bir hırsızlık olayıyla ilgili tutuklandı ve bir ay Maltepe Cezaevi’nde kaldı. Dışarı çıktıktan sonra tamamen tövbe etti. Şimdi tek isteği suçunun cezasını çekmek. Cezaevindeki oğlum liseyi dışarıdan bitirdi geçen yıl Kocaeli Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazandı. Uzaktan eğitime devam ediyor. Tek isteğimiz bir an önce çıkması ve hayatına kaldığı yerden devam etmesi” diye konuştu. Aktürk’ün verdiği dilekçelerin kabul edilmesi durumunda ise yargılama yeniden yapılacak.

Haberin Devamı