Gazete Vatan Logo

Kuzey Anadolu fayının Güney koluna inceleme

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği öğretim üyeleri ve bir grup öğrenci, Kuzey Anadolu fayının Güney kolunda incelemelerde bulunmak üzere Pamukova'ya geldi

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Şerif Barış, çalışmalara başlamadan önce Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan'ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Barış, Kuzey, Anadolu fayının Güney kolunda incelemelerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Geyve ile Gemlik arasında daha önceden tespit ettiğimiz hatta çeşitli deprem araştırmaları yapıyoruz. Ekibimizde bilim adamları öğretim görevlisi hocalarımız ve öğrencilerimiz var. Pamukova'da taş ocakları kesiminde araştırma yapacağız. Burada Kuzey Anadolu Fayı'nın Sakarya Dokurcun'dan başlayıp Bursa Gemlik'e kadar uzanan Güney kolunu inceliyoruz. Burada yer kabuğunun oluşumunun tarihini, varsa eski depremleri belirlemeye çalışıyoruz. Yer kabuğunun 15-20 kilometre derinliğinin yapısını çıkarmak için cihazlar ile çalışmalar yapıyoruz. Türkiye deprem kuşağında olduğu için ve Güney kolu hala risk taşıdığından dolayı burada inceleme yapıyoruz. Bu tespitlerimizi daha sonra rapor olarak yayınlayacağız."

Deprem araştırma ekibi daha sonra Taşocakları mevkii başta olmak üzere çesitli bölgelerde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı