Gazete Vatan Logo

Kuzeni AK Parti'den aday!

TÜRKİYE’nin sevilen sanatçılarından ’Kuzeyin Oğlu’ olarak bilinen Volkan Konak’ın kuzeni Birol Konak, Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde AK Parti listesinde belediye başkan adayı oldu.

Türkiye genelinde 5 dinlenme tesisini işleten Konak, 1996 yılında yerleştiği Bozkurt’da başkan adayı Ali Kavsara’nın adaylıktan çekilmesi üzerine başkanlığa aday gösterildi.

Karadeniz’in sevilen türkücülerinden, ’Kuzeyin Oğlu’ olarak bilinen Volkan Konak’ın babasının amcasının oğlu Birol Konak, Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde belediye başkan adayı oldu. Trabzon Maçka’da doğan Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Konya’da öğretmenlik yaparken baba mesleği olan dinlenme tesisi işletmeciliğine başlayan Birol Konak, 1996 yılında Denizli Bozkurt’a yerleşti. Konak, Denizli-Ankara Karayolu üzerindeki, ilçede bulunan Erder Dinlenme Tesisleri’ni işletmeye başladı.

Bozkurt’ta 18 yıldan bu yana yaşayan Birol Konak, 2009 yılında AK Parti’den İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Bozkurtspor’a da destek veren, İl Genel Meclisi’nde encümen üyeliği yapan ve çeşitli komisyonlarda görev alan Birol Konak, Bozkurt Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu AK Parti Bozkurt’ta belediye başkan adayı olarak İnceler Belediye Başkanı Ali Kavsara’yı gösterdi. Kavsara’nın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilmesi üzerine yapılan değerlendirmede, Birol Konak, AK Parti’nin Bozkurt Belediye Başkan Adayı olarak İlçe Seçim Kurulu’na bildirildi.

Adaylığının kesinleşmesi ile birlikte seçim çalışmalarına başlayan 3 çocuk babası Birol Konak, Volkan Konak’ın kuzeni olmasının kendisi için avantaj sağlayacağını söyledi. Konak’ın daha önce de işlettiği tesise gelerek kendisini ziyaret ettiğini, bu yaz konser için Volkan Konak’ı Bozkurt’a davet edeceklerini söyleyen Konak, Bozkurtlu olmamasının yerel seçimlerde kendisi için dezavantaj oluşturmadığını belirtti. 18 Yıldır Bozkurt’ta yaşadığını ve ilçeye hizmet ettiğini belirten Konak, "Yılardır bu topraklarda yaşıyor ve hizmet ediyoruz. Bozkurt halkının teveccühüyle ’İl Genel Meclisi üyesi’ seçeldim. Bozkurt halkının buralı olmamam nedeniyle destek vermeyeceğini bir an hissetsem aday olmam."

Haberin Devamı