Gazete Vatan Logo

Kuyuları ateşe verip kaçıyorlar!

Kuyuları ateşe verip kaçıyorlar!

YPG ve Peşmerge güçleri karşısında Kobani’den çekilmek zorunda kalan IŞİD, bu kez hedefini Kerkük’e çevirdi. 2 gün önce bölgede geniş çaplı bir saldırı başlatan militanlar, peşmerge güçlerinin çekildiği bazı köy ve kasabaları ele geçirmişti. Ancak dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) askeri gücü peşmergelerin, Kerkük’ün güneyinde başlattığı operasyonda Molla Abdullah köyünü IŞİD’in elinden kurtardığı öğrenildi. Çatışmalarda, Topçu Birliği Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Mensur’un da hayatını kaybettiği belirtildi.

Koalisyon bombaladı

Garire, El Aseliye ve El Hindiye köyleri de militanlardan temizlendi. Edinilen bilgilere göre operasyona binlerce peşmerge katıldı. Peşmergeler, IŞİD’in elindeki noktaları ağır silahlarla bombalarken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar da havadan destek verdi.

Peşmerge ablukaya aldı

Molla Abdullah köyündeki çatışmalarda, 15 IŞİD militanı öldürüldü. IŞİD’in kaçarken petrol kuyularını ateşe verdiği iddia edildi. Buna göre IŞİD militanları terk ettikleri Elhindiye bölgesindeki iki petrol kuyusunu yaktı. IŞİD’in eline geçen Habbaze Petrol Kuyuları ise peşmerge güçlerince abluka altına alındı.

Haberin Devamı