Gazete Vatan Logo

Kuyruk 150 metreyi buldu!

Yeni yıla kısa bir süre kala Eminönü’ndeki Nimet Abla gişesine vatandaşlar akın etti.

Yeni yıla kısa bir süre kala Eminönü’ndeki Nimet Abla gişesine akın eden vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. 50 milyon liralık ikramiyenin hayaliyle oluşan ’umut’ kuyruğu yaklaşık 150 metreyi buldu.

Milli Piyango’nun yılbaşında bu yıl vereceği 50 milyon TL’lik ikramiye, vatandaşların da iştahını kabarttı. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen vatandaşlar, Eminönü’ndeki Nimet Abla gişesinden bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 150 metreyi bulan “umut” kuyruğunda saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşların, çocuklarıyla Nimet Abla gişesine gelerek onların şanı için bilet aldıkları görüldü. Türkiye’nin birçok ilinden İstanbul’a bilet almaya gelen vatandaşlar hayallerini İHA mikrofonuna anlattı. Vatandaşların birçoğunun ilk önceliğinin ev olduğu görüldü.

Şerafettin Yıldız isimli vatandaş, “Yeni bir daire alacağım. Geri kalan parayla nasip ne olursa onu yaparız” derken, Adem Çakır isimli diğer bir vatandaş ise herkes gibi bir ev alma hayali kurduğunu söyledi.

Nimet abla gişesine Türkiye’nin dört bir yanında insanların da akın ettiği görüldü. İzmir’den geldiğini söyleyen bir kişi yaklaşık 100 adet bilet alacağını belirtirken, Kütahya’dan gelen bir başka vatandaş da kuyruğun uzunluğundan yakındı.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar, soğuk hava ve sıranın uzunluğundan şikayet etti. Gişe önünde oluşan kuyruğu sahte bilet satışlarına bağlayan Selçuk Geçgen isimli vatandaş, “Biletlerin sahte çıkma olasılığı yüksek olduğu için Nimet Abla bunun için tercih ediliyor olabilir. O yüzden biraz daha kalabalık oluyor” ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş ise, “2.5 saattir bekliyorum. Ekmek kuyruğu olsa bu kadar beklemeyiz” diyerek kuyruktan dert yandı.

Haberin Devamı