Gazete Vatan Logo

Kutman’ın Kuşadası Tatil Köyü’ne imar izni

İsrailli işadamı Sami Ofer ile Mehmet Kutman ortaklığındaki Kuşadası Turizm Yatırımları’nın satın aldığı Kuşadası’daki Fransız Tatil Köyü’ne imar izni çıktı

Global Yatırım Holding’den yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Belediye Meclisi, Fransız Tatil Köyü’nün imar izni ile ilgili itirazları reddetti ve Holding iştiraki Kuşadası Turizm Yatırımları’nın projesine onay çıkmış oldu.

DİSNEYLAND YAPACAK
Açıklamaya göre, Fransız Tatil Köyü’nü Emekli Sandığı’ndan satın alan Kuşadası Turizm Yatırımları, bu alana beş yıldızlı iki otel, 1.500 yataklı resort odalar ve marina bulunan bir Turizm Kompleksi yapacak. Projede kongre salonu, sağlık merkezi ve çocuklar için Disneyland benzeri bir oyun parkı yer alacak. Arazinin doğal yeşil örtüsünün zarar görmemesi için numaralanan ağaçlar da korunacak.

Global Yatırım Holding, yabancı yatırımcılarla, Tatil Köyü’ndeki otellerin işletmesi konusunda görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

Fransız Tatil Köyü’nü ihaleyle 34.5 milyon dolara alan, Ofer - Kutman ortaklığının uygulamak istediği proje bölgeyi beton yığınına dönüştüreceği gerekçesiyle tepki çekmişti.