Gazete Vatan Logo
Magazin Kusursuz, seksi, mütevazi

Kusursuz, seksi, mütevazi

‘Kiraz Mevsimi’nin Ayaz’ı Serkan Çayoğlu hayatımıza bir girdi pir girdi! Onu yakından tanımak elbette şart oldu!

Sakin, rahat, iddialı, çalışkan, disiplinli, biraz içe dönük bir adam Serkan Çayoğlu. Hikayesi Almanya’da başlıyor. Orada doğup büyüyen Çayoğlu, üniversitede ekonomi okuduktan sonra Türkiye’ye geliyor. Tek başına. Oyunculuk yapmayı kafaya koyduğu için özel dersler alıp, bir ajansa giriyor. İlk deneyimi ‘Zeytin Tepesi’. Bir yaz dizisi olarak başlayan ancak izlenme rekorları kırarak ekranda kendine yer edinen ‘Kiraz Mevsimi’yle serüveni devam ediyor. Oyunculuk konusunda hırslı, yapmak istedikleri, hayalleri var. Adam kusursuz, hikaye kusursuz, yemek yapıyor, evde huzur buluyor, aşkın tabusu olmadığına inanıp, aşkı çılgınca yaşamaktan çekinmiyor… Röportajı okuduğunuzda bunun bir kusur olup olmadığına siz karar verin. Bize göre her eve bir Serkan Çayoğlu lazım!

İyi bir oyuncu olmak için çabalıyorum

Oyunculuk yapmaya başladıktan sonra bu yola girdiğinizde hiç ‘bu iş bana göre değilmiş’ dediğiniz ya da pişman olduğunuz anlar oldu mu?

Zor dönemler, ağır sahneler, kendimi iyi hissetmediğim zamanlar, ‘ben bu oyunu iyi veremedim’ dediğim anlar oldu elbette. Pişmanlık duygusu ise hiç olmadı çünkü daha çok hırslanıyorsun ve daha iyi bir oyuncu olmak için daha çok çaba sarf ediyorsun. O yüzden böyle anlar yaşamak da güzel.

Haberin Devamı

Mesleğinizle ilgili hayaller kuruyor musunuz?

Çok iyi yerlere gelmek istiyorum elbette. Fakat illa bunu yapacağım diye bir şey yok. Belki bir film teklifi gelir Avrupa’ya, Amerika’ya giderim. Hiç belli olmaz işler. Ben bekleyeceğim ve her şeyi akışına bırakacağım.

Almanya’da doğup büyümüşsünüz, aileniz Türk ama buraya geldiğinizde aidiyet problemi yaşadınız mı?

Hayır, çünkü çocukluğumdan beri her yaz 4-5 haftayı ailemle birlikte Türkiye’de geçirdim. Annem de Türk kültürüne çok düşkün. Bu yüzden Almanya’da büyümeme rağmen Türk kültürüne uzak değilim.

Ama ilk geldiğimde tabii ki zorluk çektim. Ailemi, arkadaşlarımı bütün çevremi geride bırakıp, yeni bir ülkeye taşındım ama kolay alıştım.

Güzellik özgüven duygusundan kaynaklanır

Güzellik mi yoksa özgüven mi daha çekici geliyor size?

Haberin Devamı

Tabii ki özgüven.

Güzelliği nasıl tanımlarsınız?

Güzellik bana göre özgüvenden gelir. İçerideki dışarı yansır.

Hepimizin manken gibi çok güzel yüzlü ya da vücutlu olması gerekmiyor. İçindekini dışarı yansıtıyorsan, bundan daha çekici bir şey yoktur bence.

Bir ilişkide baş tacı ettiğiniz şeyler ne?

İlişkinin olmazsa olmazı benim için huzur ve mutluluk. Eğer bunlar yoksa o ilişki sağlıklı değildir. Kafanın mutlaka rahat olması gerekir.

Hiç arkadaşınızın sevgilisiyle birlikte oldunuz mu? Mesela bu sizin için bir tabu mudur yoksa size göre aşkın tabusu olmaz mı?

Aşkın tabusu olmaz ama arkadaşımın sevgilisine de o kafayla bakmam!

Türkiye’deki kadın-erkek ilişkileriyle Almanya’yı kıyasladığınızda, size neler garip geliyor?

Sadece kadın-erkek ilişkilerinde değil, genel olarak bütün ilişkilerde her şey çok farklı çünkü kültür farklı.

Kadın-erkek ilişkileriyle ilgiliyse şunu söyleyebilirim ki, Türkler çok duygusal, Almanlar o kadar duygusal değil.

Siz hangisine daha yakınsınız?

Türk kültürüne.