Gazete Vatan Logo

Kuşdili Çayırı yeşil alan olacak

İBB Meclis'i o raporu kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kuşdili Çayırı’nın alışveriş merkezi yerine yeşil alan olmasına ilişkin raporu kabul etti. Bölgenin yüzde 50’lik alt kısmına da otopark yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında Kuşdili Çayırı’nın üstü yeşil alan alt kısmının ise otopark olarak yapılmasını sağlayacak plan değişik teklifini içeren komisyon raporu ele alındı. CHP grubu, Kuşdili Çayırı’nın otopark olmadan sadece yeşil alan olarak oylanması yönünde teklif verdi. CHP’nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi. Daha sonra Kuşdili’nin üstü yeşil alan alt kısmının otopark olarak yapılması yönündeki rapor oylanırken, AK Partili üyeler “evet”, CHP’liler ise “hayır” oyu verdi. Rapor, oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Zeminaltı otopark

Alınan karara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi arasında yıllardır tartışma konusu olan eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’ndaki alışveriş merkezi projesi hayata geçirilmeyecek. Bölgede yapılacak plan değişikliğine göre eski pazar alanının tamamı yeşil alan olarak tasarlanacak ve bölgenin yüzde 50’lik kısmının altına da 2 katlı zeminaltı otopark yapılacak.

Çok katlı bina olmaz

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan şunları söyledi: “Burada yapılmak istenen şey, bu alanın üst bölgesinin yeşil alan olarak kullanılmasına yöneliktir. Şu an otopark olarak kullanılan bir alan. Burası da ciddi manada otopark ihtiyacı olan bir yer. Ancak otoparklar yüzde yüz alanlara yapılmaz. Ona göre peyzaj düzenleniyor. Toplam yaklaşık 40-47 bin metrekarelik bir yer Kuşdili Çayırı. Bunun altındaki otopark yüzde 50’yi geçmeyecek. Burası Kurbağalıdere kenarı olduğu için de çok katlı yapılar yapılamaz. Tek katlı bir otopark olacak. Alanda ayrıca birçok yetişkin ağaç da bulunabilecek. Biz hem bu bölgedeki halkımızın otopark ihtiyacının karşılanması hem de vatandaşların beklentisi doğrultusunda üstünün yeşil alan olarak karşılanması hususunda belediye başkanımızın da talebiyle bu plan gerçekleşecek.”

Yapılaşma olmamalı

CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan ise “Bugün meclisin gündemine Kuşdili Çayırı’nın üstü yeşil alan altının yüzde 50’si otopark olması konusunda bir komisyon görüşü gündeme geldi. 30 yıldır bu bölgede siyaset yapıyorum. Bölgeyi iyi biliyorum. Tüm kurumların ve vatandaşların talebi Kuşdili Çayırı’nın tamamen yeşil alan olarak kalmasıdır. Ne amaçla olursa olsun hiçbir yapılaşmanın olmaması isteniyor” dedi.

Haberin Devamı