Gazete Vatan Logo

Kuşdili Çayırı’na yeni imar planı!

Kadıköy Kuşdili Çayırı’nda 11 yıldır süren imar planı sorunu çözülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 38 bin metrekarelik alan için yaptığı imar planına göre Kuşdili’ne yeraltı otoparkı, itfaiye binası, pazaryeri ve park yapılacak

Kuşdili Çayırı’na yeni imar planı!

İstanbul’un en gözde yerleşim yerlerinden Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı. İlk imar planı 1972 yılında dinlenme alanı, çocuk bahçesi, yeşil alan olarak düzenlenen 38 bin metrekarelik alanın ikinci imar planı 1994 yılında yapıldı. Bu planda Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazi, açık otopark, pazar alanı ve kentsel hizmet alanı olarak belirlendi.

1994’teki düzenlemeden sonra 2007’de yapılan üçüncü planla bölge, ‘özel proje alanı’ ilan edildi. Plan notlarında bölgeye 90 metrelik kule yapılmasına imkan tanınırken, sinema, tiyatro, eğlence alanları yapılmasına izin verildi. Kule dışındaki binaların yüksekliği ise 30 metre olarak belirlendi. Ancak bu plan yapılır yapılmaz iptali için dava açıldı. Ve 2007 planları mahkeme kararıyla iptal edildi.

İtiraz süresi 30 gün

Mahkemenin iptal kararından sonra yeni imar planı yapıldı, 2013 tarihli planda kentsel hizmet alanı yapılması benimsendi. Ancak bu karar da yargıya taşınınca bölge yine plansız kaldı. Son imar planı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı. 21 Mayıs’ta 30 günlük itiraz süresi tanınarak askıya çıktı. Son planda 38 bin metrekarelik alanın bir bölümü itfaiyeye ayrıldı. Kalan arazinin yarısına yeraltı otoparkı yapılacak ancak üstü yeşillendirilecek. Kalan alan da park ve dinlenme yeri olacak.

Haberin Devamı