Gazete Vatan Logo

Kuş gribine karşı korumada

İmralı Adası'nda 9 yılını dolduran Abdullah Öcalan, düzenli doktor kontrolunda tutuluyor ve kuş gribine karşı bile korunuyor

İmralı’ya geldiğinde 110 kilo olan PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, spor ve düzenli yaşamla 84 kiloya indi. Hergün bir doktorun muayene ettiği Öcalan, 15 günde bir kardiyolog, psikolog ve dahiliye uzmanının kontrolünden geçiyor.

KENYA’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, İmralı Adası’nda 9 yılını doldurdu. İdam cezasına çarptırılan ancak AB’ye uyum yasaları kapsamında idam kaldırıldığı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını İmralı’da çeken Öcalan, düzenli doktor kontrolunda tutuluyor ve kuş gribine karşı bile korunuyor.

9 yılda 6 hücre cezası

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, 110 kilo geldiği İmralı Adası’nda 84 kiloya düştü ve bu kilosunu hep korudu. Her gün pratisyen doktor kontrolünden geçen Öcalan’ı 15 günde bir kardiyolog, psikolog ve dahiliye uzmanınden oluşan heyet muayene ediyor. Sağlığına çok dikkat edilen Öcalan, her akşam saat 22.00’de yatıp, sabah 06.30’da kalkıyor. Askere verilen ve 2000 kalorilik karavanadan yiyen Öcalan, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez toplam bir saat spor yapıyor, ayrıca düzenli olarak gazete ve kitap okuyor. Güvenlik kamerasından 24 saat gözetlenen Abdullah Öcalan ilk günlerdeki sakinliğini, idam edilmeyeceğini anlayınca bıraktı. Avukatları ve kardeşleriyle yaptığı görüşmelerde, örgüte talimat gönderdiği ileri sürülen Öcalan disiplinsiz davranışları nedeniyle 9 yılda 6 kez hücre cezasına çarptırıldı. Öcalan’a en son hücre cezası 25 Ağustos 2007’de verildi. Cezasını 25 metrekarelik koğuşunda çeken Öcalan, hücre cezası aldığı sürede kitap, gazete okuyamıyor, radyo dinleyemiyor, kardeşleriyle görüşemiyor.

Avluya kuş bile girmiyor

İmralı’da 1000’den fazla asker tarafından, denizden, havadan ve karadan özel olarak korunan Öcalan için adanın çevresi elektronik tel örgülerle çevrildi. Kameralarla denetlenen İmralı Adası’nda, kuş gribine karşın bile özel önlem alındı. Öcalan’ın havalandırmaya çıktığı özel avlunun üzeri, kuşların girememesi için özel tel örgülerle kapatıldı.

Abbas Veli ve Bernart Levis okudu

Abdullah Öcalan’a avukatları her görüşte yeni kitap getiriyor. Avukatlarından İbrahim Bilmez, Öcalan’ın, Anthony Giddens’in ’Modernliği anlamlandırmak’, ’Siyaset sosyolojisi ve toplumsal teori’, ’Ulus, devlet ve şiddet’, İranlı yazar Abbas Veli’nin ’Kapitalizm öncesi İran’ ve Bernart Levis’in ’Ortadoğu’nun çoklu kimliği’ni okuduğunu söyledi.

Haberin Devamı