Gazete Vatan Logo

Kuş gribi ve Dünya Kupası, Kapadokya'yı vurdu

Kapadokya Bölgesi'ni bu yılın ilk 6 aylık döneminde 541 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgeye, geçen yılın aynı döneminde, 649 bin 352 turistin geldiği, turist sayısının azalmasında kuş gribi, Dünya Kupası ve Trabzon'daki rahibin öldürülmesinin etkili olduğu belirtildi

Türkiye'nin önemli doğal, kültürel ve tarihsel eserlerin yer aldığı Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri, Göreme El Nazar, Gülşehir St. Jean, Çavuşin kiliseleri, Tatlarin, Özkonak, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı kentlerini bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 304 bin 413'ü yerli, 236 bin 595'i de yabancı olmak üzere 541 bin 8 turist ziyaret etti. Kapadokya'daki tarihi ve turistik merkezleri geçen yılın aynı dönemine göre 108 bin 345 turistin daha az ziyaret ettiği hesaplandı.

Kapadokya'da yabancı turist sayısındaki gözle görülür azalmada bu yılın başında etkili olan kuş gribi hastalığının yanı sıra Trabzon'daki bir rahibin öldürülmesi ve yaklaşık Dünya Kupası'nın etkili olduğu kaydedildi.