Gazete Vatan Logo

Kurumsal şirketlere girişimci platformu

Türkiye’nin kurumsal şirketlerinin ‘girişimci kurumlara’ dönüşümünün desteklenmesi amacıyla Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu hayata geçirildi.

Kurumsal şirketlere girişimci platformu

Türkiye’nin kurumsal şirketlerinin ‘girişimci kurumlara’ dönüşümünün desteklenmesi amacıyla Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu hayata geçirildi. Platformun hedefleri arasında kurumlar arası öğrenmenin geliştirilmesi, başarılı uygulamalar hakkında farkındalığın artırılması ve kurumsal girişimciliğin sistematik uygulamalarının yaygınlaşması bulunuyor.

Yetkinlik katacak

Core Strateji’nin koordinasyonunda hayata geçirilen Türkiye Girişimci Kurumlar Platformu’nun, kurumların üst düzey yöneticilerini bir araya getirip bu kurumların girişimcilik yetkinliklerini geliştirmesi bekleniyor. Her sektörden kuruma açık olan platform, yıl içinde Türkiye’den girişimci kurum vaka analizleri, rapor ve blog yazıları yayınlayacak.

Öte yandan, düzenlenecek genel müdür yuvarlak masaları, inovasyon yöneticileri toplantıları ve seminerler aracılığıyla da dünyadaki bilgi birikiminin Türkiye’ye aktarılmasının yanı sıra Türkiye’deki tecrübelerin de paylaşılmasına yardımcı olmak hedefleniyor.

Platformun faaliyetlerine yön verecek stratejik kararların alınması ve uygulamaya ilişkin yol haritasının belirlenebilmesi konusunda ise danışma kurulu destek olacak.

Haberin Devamı

Platformun danışma kurulu, İş Bankası CEO’su Adnan Bali, Borusan Grubu CEO’su Agah Uğur, GE Türkiye CEO’su Canan Özsoy ve Bankalararası Kart Merkezi CEO’su Soner Canko’dan oluşuyor.