Gazete Vatan Logo

Kurultay bilmecesi

Olağanüstü kurultay isteyenler 625 imzaya ulaştık derken, Genel Merkez “İmzaları görelim” karşılığını veriyor. Düğüm, imzaların teslim edileceği Perşembe günü çözülecek

Kurultay bilmecesi

CHP’de sular durulmuyor. Muhalifler, kurultay için yeterli imzanın tamamlandığını belirtirken, Genel merkez “imzaları görmeden kurultay olmaz” karşılını veriyor. Tüm bu tartışmalar arasında gözler ise 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan ve tamamlandığı iddia edilen imzaların genel merkeze ulaştırılacağı Perşembe gününe çevrildi.

625 imzaya ulaştık

“Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında imza toplayan delegeler salt çoğunluk olan 625’e ulaştıklarını ve yeterli imzayı teslim edeceklerini açıkladı. Değişim isteyenler genel merkez tarafından delegelere imzalarını geri çekmeleri yönünde baskı uygulandığını ileri sürüyor. Kulislerde hakim olan görüş ise imzaların tesliminden sonra da tartışmanın bitmeyeceği yönünde.

Geçmişte örneği yok

Tüzük gereği imzaların toplanması için tanınan 15 günlük sürenin ardından verilen bir haftalık süre, belgelerin ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için kullanılıyor. “Değişim” isteyenler ise bu bir haftayı beklemeden topladıkları imzaları 2 Ağustos Perşembe günü genel merkeze ulaştıracaklarını açıkladı. Kurultay için gerekli sayının kritik eşikte kalması durumunda sürecin mahkemeye taşınma ihtimali de göz ardı edilmiyor. Partinin geçmişinde delegelerin imza vererek yaptıkları çağrıyla toplanan seçimli olağanüstü kurultay bulunmuyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu Bircan’ı ziyaret etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Iğdır’da geçirdiği beyin kanaması sonrası Ankara’ya getirilen CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ı tedavi gördüğü İbni Sina Hastanesi’nde dün ziyaret etti. Doktorlardan Bircan’ın sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. “Genel olarak hastanın durumunun iyi olduğu ifade edildi. Ailesi ile hekim arkadaşlar ile görüştük. Ellerinden gelen bütün çabayı hekim arkadaşlarımız gösteriyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur” dedi.

Kılıçdaroğlu kurultay sürecini başlatmalı

İmza toplayan delegelerin sözcülüğünü üstlenen CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer, sürecin başlamasına neden olan itici gücün, seçmenin kendisi olduğunu söyledi. “Parti içi muhalefet” olmadıklarını, sürecin de “kozları paylaşma süreci” olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Usluer şunları söyledi:
Kurultay yapmamak için direnenler yerel seçimi bahane ediyor.
Ağustos ayında hem İYİ Parti hem AK Parti kurultaya gidiyor. Demek ki yerel yönetim seçimlerine hazırlanmada bir engel değil.
Mahkeme tartışmalarına da değinen Usluer, şöyle devam etti:
Ben bu süreçte Genel Başkanımızın sağduyuyu eline alacağına inanıyorum. Genel Başkanımızın bu sürecin daha yıpratıcı bir süreç olmasını engellemek yönünde adım atmasını ve olağanüstü kurultay sürecini başlatmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı