Gazete Vatan Logo

Kuru sıkıları gerçeğe çeviriyorlar! 22 gözaltı

Kuru sıkıları gerçeğe çeviriyorlar!  22 gözaltı

MERSİN’de, kuru sıkı tabancaları torna makinesiyle gerçek silaha çevirenlere polis tarafından yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, silahları terör örgütü üyelerine sattıkları belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine merkez Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesi’ndeki bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, motor bölümüne saklanmış çok sayıda silah ve mermi tespit edildi. Malzemelere el koyan polis, aracın sürücüsü ve yanındaki bir kişiyi gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüphelilerin sorgularında kuru sıkı tabancaları normal silaha çevirip terör örgütü üyelerine de sattıklarını söyledikleri öğrenildi. 2 kişinin ifadeleri üzerine Mersin başta olmak üzere Konya, Diyarbakır ve Gaziantep’te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda adreslerde yapılan aramalarda 14 tabanca, 7 av tüfeği, 25 kuru sıkıdan bozma tabanca, 421 mermi, 64 şarjör, 11 silah kabzası ve 2 adet kuru sıkı silahları normale çevirmede kullanılan torna makinesi ele geçirdi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınanlardan birinin 17 yaşında genç kız olduğu, aile süsü verilerek polis ve jandarmanın uygulama noktalarından rahat geçmek için kullanıldığı belirlendi. Şüphelilerden aralarında genç kızın da bulunduğu 15’i sorgularının ardından serbest bırakılırken, 7’si sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.